Fitness kickboxning

Fitness är ett begrepp vi lånat från engelskan och innebär att en människa är i fysisk god form. Fitness kopplas ofta ihop med god kondition och styrka såväl som uthållighet i sportsammanhang. Begreppet används ofta i träningssammanhang såsom det görs i just fitness kickboxning. För att uppnå den hälsa fitness förkopplas med krävs god sömn, en hållbar diet och träning. En hållbar diet ska inkludera en god balans mellan protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Fitness kickboxning blandar kickboxning med andra konditions- och styrkeövningar för att forma den ultimata formen av fitnessträning. Fitness kickboxning är en modern sport med inriktning mot viktminskning. Precis som namnet föreslår är detta en fitnessaktivitet inspirerad av kampsport, eller mer specifikt Taekwondo och kickboxning. Sporten passar personer som vill gå ner i vikt eller helt enkelt bli starkare, så ålder, kön och andra faktorer spelar ingen roll. Dock kan man anpassa svårighetsgrad efter sin egna förmåga.

Under ett pass tränar du styrka och kondition såväl som vighet och flexibilitet. I ett sådant pass ingår styrkeövningar som situps och armhävningar, slagövningar samt stationsträningar och slutligen stretching. Denna variation av övningar bidrar till Fitness kickboxningens goda inverkan på den fysiska hälsan såväl som din självkänsla och produktivitet, detta för att inte nämna den ökade energinivån du kommer att förvärva!

Som följd av de goda hälsoeffekterna sporten har motverkar den även stress och bidrar till ett bättre psykiskt mående.När man tränar Fitness kickboxning tränar man i par. Detta tillsammans med det höga tempot av musiken som ofta spelas i bakgrunden gör att utövarna blir mer motiverade till träning. Boxningsvantar och mitsar att slå mot används i träningspassen. Den enda utrustningen du bör ta med dig till ett pass är träningskläder samt skor. Sporten ursprungar från kickboxning, en sport vilken i sin tur är inspirerad av Karate, Muay Thai m.m. Denna sport bygger på kickar och därav namnet. Detta karaktäristiska drag finner vi även i sportens subgenre fitness kickboxning. De två mest prominenta kickboxningsgenres är Amerikansk kickboxning (1970-talet) och Japansk kickboxning (1960-talet). I Europa ser vi spår från båda i vår kickboxning, i Tyskland är Japansk kickboxning den mer populära medans Nederländerna var först med att ta Amerikansk kickboxning till Europa. Stora organisationer inom kickboxning inkluderar World Sport Kickboxing Federation, International Kickboxing Federation, International Sport Karate Association, World Association Of Kickboxing, World Kickboxing Association med mera.

Tips på lokaler

Vill du som privatperson utöva Fitness Kickboxing finns det ett antal städer i Sverige vilka erbjuder sådana pass. Dessa städer inkluderar Stockholm, Jönköping, Malmö och Göteborg. I dessa pass deltar normalt sett 20-60 individer och som tidigare nämnt så utövar man sporten i par. Tyvärr erbjuds ej längre provlektioner gratis, men om du skulle vilja börja träna e-maila då info@fitnesskickboxning.se eller ring 08-599 22 40 49. Du väljer själv när och hur ofta du tränar mellan alla de olika passen som erbjuds. Nu vet du vad som gäller om du vill nå dina hälsomål, anmäl dig till Fitness Kickboxning och se din kropp förändras till det bättre och känn stressen lyfta från dina axlar!